Moj omiljeni trudnički zeleni kašasti sok

Objavljeno: 14/01/2014

Često su me sadašnje i buduće majke pitale šta sam jela u trudnoći. Moja ishrana tokom trudnoće se nije značajno razlikovala od naše uobičajene ishrane: dosta sirove hrane, zelenih kašastih sokova, puno cedjenih sokova, klica, sirovih slatkisa (ovo me je naročito držalo poslednjih meseci trudnoće, inace nisam veliki sladokusac, preferiram slano) i nekih zdravih oblika vegetarijanske i veganske klasične kuhinje. Uskoro ću napisati opširniji tekst na ovu temu, a danas bih otvorila ovo poglavlje receptom za omiljeni trudnički zeleni kašasti sok, vrlo vrlo fin i limunast 😀

Aparatura: Vitamix

Sastojci:

Slikano u februaru 2012. godine (21. nedelja)

Slikano u februaru 2012. godine (21. nedelja)

  • 2 narandže
  • 2 jabuke
  • 1 limun
  • puno, puno kelja
  • 2 supene kašike čia semenki
  • po ukusu meda/urmi
  • 1,5 caša vode

Za razliku od perioda pre i nakon trudnoće, u prvom trimestru i početku drugog trimestra trudnoće mi nije prijao zeleni kašasti sok kao inače. To me nije činilo previše srećnom, ali sam se trudila da umesto regularnih 0.75-1l popijem kolikogod mi prija. To je obično bilo 2-3 dl, pod uslovom da ima puno limuna u njemu. Od sredine drugog trimestra i u trećem trimestru sam opet pila standardne količine zelenog kašastog soka i uzivala u njemu kao i uvek.

Pratite svoje telo, osluškujte ga drage mame i uverena sam da nećete pogrešiti. Vaše telo nepogrešivo zna šta mu je potrebno i najčešće to i traži. (u to ne uključujem konvencionalne slatkiše, grickalice i druge nezdrave oblike hrane za koje verujem da nisu na vašem jelovniku, ali možda nije na odmet pomenuti još jednom).

PRIJATNO!

Facebook Comments

Jedan komentar na Moj omiljeni trudnički zeleni kašasti sok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.