Moj omiljeni trudnički zeleni kašasti sok

Objavljeno: 14/01/2014

Često su me sadašnje i buduće majke pitale šta sam jela u trudnoći. Moja ishrana tokom trudnoće se nije značajno razlikovala od naše uobičajene ishrane: dosta sirove hrane, zelenih kašastih sokova, puno cedjenih sokova, klica, sirovih slatkisa (ovo me je naročito držalo poslednjih meseci trudnoće, inace nisam veliki sladokusac, preferiram slano) i nekih zdravih oblika vegetarijanske i veganske klasične kuhinje. Uskoro ću napisati opširniji tekst na ovu temu, a danas bih otvorila ovo poglavlje receptom za omiljeni trudnički zeleni kašasti sok, vrlo vrlo fin i limunast 😀

Aparatura: Vitamix

Sastojci:

Slikano u februaru 2012. godine (21. nedelja)

Slikano u februaru 2012. godine (21. nedelja)

  • 2 narandže
  • 2 jabuke
  • 1 limun
  • puno, puno kelja
  • 2 supene kašike čia semenki
  • po ukusu meda/urmi
  • 1,5 caša vode

Za razliku od perioda pre i nakon trudnoće, u prvom trimestru i početku drugog trimestra trudnoće mi nije prijao zeleni kašasti sok kao inače. To me nije činilo previše srećnom, ali sam se trudila da umesto regularnih 0.75-1l popijem kolikogod mi prija. To je obično bilo 2-3 dl, pod uslovom da ima puno limuna u njemu. Od sredine drugog trimestra i u trećem trimestru sam opet pila standardne količine zelenog kašastog soka i uzivala u njemu kao i uvek.

Pratite svoje telo, osluškujte ga drage mame i uverena sam da nećete pogrešiti. Vaše telo nepogrešivo zna šta mu je potrebno i najčešće to i traži. (u to ne uključujem konvencionalne slatkiše, grickalice i druge nezdrave oblike hrane za koje verujem da nisu na vašem jelovniku, ali možda nije na odmet pomenuti još jednom).

PRIJATNO!

Facebook Comments

2 Komentara na Moj omiljeni trudnički zeleni kašasti sok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.