Jesenji sok sa koprivom

Objavljeno: 02/11/2015

sokic

Sastojci:

 • pola ananasa
 • 1-2 nara (šipak/mogranj)
 • 2-3 šake koprive

Iscediti na sokovniku i uživati u blaženstvu ukusa i bogatstvu vitamina i minerala. Ovaj napitak je prepun gvožđa i vitamina C, što je dobitna kombinacija za dobru krvnu sliku. Koprivu koristimo u svežem obliku u svakom trenutku kada je u sezoni. Koriste se mlade koprive ili vrhovi starije koprive. Kopriva se uvek bere daleko od puta i saobraćaja, idealno pored potoka, u prirodi, u šumi. Raste u žbunovima, te kad nađete jednu, našli ste ih gomilu.

Kopriva me je pre 7 godina prevela iz sveta decenija malokrvnosti u svet dobrovoljnih davalaca krvi. Do promene ishrane i početka mog putešestvija sa svežom koprivom ništa nije pomoglo da se moja krvna slika popravi, osim trenutno. Nakon 27 godina, hvala koprivi, imam sjajnu krvnu sliku, kako u redovnim danima ženske osobe koja se zdravo hrani, tako i kroz obe trudnoće i tokom dojenja, na šta sta sam posebno ponosna obzirom na decenije malokrvnosti i borbe koji su iza mene.

Bebama se sveža kopriva može uvesti od 8. meseca života, izblendana sa voćem, kao zelena kaša. Mi smo je tako uveli našem starijem sinu od najranijeg doba, što planiramo i sa mlađim kad dođe vreme za čvrstu hranu.

Prijatno!

Facebook Comments

2 Komentara na Jesenji sok sa koprivom

 1. Vesela porodica says:

  Komentari sa FB:

  Paula Memet: Tacno,ja je pijem redovno.

  Dragana Jurisic: A JA JE MELJEM SA VOĆEM I ŠARGAREPOM

  Paula Memet: Odlicno,meni je pomogla,jer sam imala losu krvnu sliku,vratiti se prirodi.

  Gorica Grlica Žar koristim je skoro svakodnevno….magicna biljka….

  • Nananin salas says:

   blendirani sok: cvekla, djumbir, kopriva, nana, maticnjak, hajducka trava, maslacak i misjakinja. Kopriva, biljka koja nosi element “vatra”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.